Днес снеговалежите в повечето райони на Западна България временно ще спрат. В Източна България валежите ще са от дъжд и значителни по количество. Предимно дъжд ще вали и по поречието на Дунав.

Това съобщиха от НИМХ.

Ще духа до умерен изток-североизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад, в Източна България от север и с него ще започне да прониква студен въздух.

Вечерта снеговалежите в Западна и Централна Северна България отново ще се активизират. Максималните температури ще бъдат между 1° и 6°, по-високи в източните райони до 9°-10°, в София около 2°.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще превалява слаб сняг, който вечерта ще се усили. Вятърът ще отслабне до умерен и ще се ориентира от североизток, само по най-високите върхове на Рила и Пирин ще бъде от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 1°, на 2000 метра - около минус 4°.

По Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Очакват се значителни валежи. Ще духа умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са 9°-10°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.