Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) призова шофьорите да не предприемат пътуване до отминаване на снежната буря в Северозападна България.

От пресцентъра на АПИ допълват, че метеорологичната обстановка там е изключително тежка.

В областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч има много силен, ураганен вятър, който причинява големи снегонавявания и силно ограничава видимостта на пътя.

Всички третокласни пътища в тези области са затворени за тъмната част от денонощието.

Ограничено е и движението на моторни превозни средства по пътя Лом - Видин поради снегонавявания и големи преспи.

Трафикът се пренасочва по пътя Видин - Добри Дол - Брусарци - Монтана. Отворен за движение е път ІІ-13 Борован - Бяла Слатина в област Враца.

Ще продължи да нахлува студен въздух над страната, съобщават от НИМХ.

Днес облачността ще е значителна с повече разкъсвания над северозападните райони. Слаби превалявания от сняг ще има главно в южните и източни райони от страната. Ще духа умерен северозападен вятър, в източните райони временно и силен вятър от север-североизток.

Студено време между минус 2 градуса и минус 7 градуса, в София - около минус 6 градуса.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за месеца. Над Черноморието ще е облачно и с прекъсвания ще превалява сняг. Ще духа умерен до силен северен вятър.

Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето е 3-4 бала.

Над планините облачността ще е значителна, с превалявания от сняг главно в Родопите. Вятърът ще е умерен и силен и постепенно ще се ориентира от североизток.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 10°, на 2000 метра около минус 15°.

На 31 декември и 1 януари 2015 година на места температурата през нощта може да падне в диапазона до минус 16 - минус 20 градуса.