Оранжев код за дъжд и сняг е издаден за 4 области. Предупреждението се отнася за София-град, Софийска област, Кюстендил и Перник.

Оранжев код за проливен дъжд е издаден за Ловеч, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Смолян и Кърджали.

Жълт код е валиден за Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Сливен, Стара Загора, Хасково и Ямбол.

През започналото денонощие под влияние на средиземноморски циклон ще се създаде нова валежна обстановка. Времето ще бъде облачно с повсеместни валежи от дъжд. След обяд на много места в Югозападна и Централна България количествата ще са значителни - между 35 mm и 50 mm, в отделни райони - до 65 mm. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток.

Температурите ще са почти без дневен ход и ще са от 5°-7° в западните райони до 10°-12° на изток. Привечер в Западна България дъждът временно ще се примесва със сняг.

Над планините ще е облачно с валежи предимно от сняг. Ще се образува снежна покривка. Ще духа умерен югоизточен, по високите и открити части - силен южен вятър. След обяд в планините на Западна и Централна България количествата ще са значителни и в комбинация със силния вятър ще има условия за преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 12°-15°. Температурата на морската вода е 15°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала с тенденция на усилване.