През започналото денонощие от запад на изток през страната ще преминава добре изразен студен атмосферен фронт.

Облачността ще е по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна, става ясно от публикация на сайта на Националния институт по метеоролгия и хидрология.

В много райони ще има краткотрайни валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра; на места явленията ще са интензивни, има условия за градушки.

Преди обяд вятърът ще е от северозапад, след пладне ще се ориентира от север-североизток, ще е до умерен, но вечерта в източните и планинските райони ще се усили.

Дневните температури ще се понижат, повече в Западна България - максималните там ще са между 18° и 22°, в югоизточните райони все още ще достигат 27°-28°, в София - около 19°.

В планините ще е предимно облачно. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. По най-високите върхове на Рила и Пирин дъждът ще се примесва със сняг.

След обяд вятърът ще се ориентира от североизток, ще е умерен, временно силен. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 9°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни, в изолирани райони - временно интензивни валежи и гръмотевици. Има условия за градушки.

Ще духа до умерен, по-късно след обяд и вечерта - силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 25°-26°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще се усилва и вечерта ще бъде 3-4 бала.