Облачността утре ще бъде значителна. По-съществени разкъсвания ще има над Източна България. Вечерта ще има слаби превалявания от дъжд в западните, както и в крайните южни райони на страната. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Облачността ще продължи да се увеличава от север още през нощта. Ще духа слаб, а в Източна България - умерен югозападен вятър. Очаква се минималните температури да са предимно между 5 и 10 градуса, а по морския бряг и северозападните райони до 12-13 градуса.

Вятърът в съботния ден ще се усили от юг-югозапад. Той ще бъде умерен, а в югоизточните райони - силен. Времето ще продължава да бъде топло, като максималните температури ще достигнат 17-22 градуса.

Значителна облачност ще има и над планините, според синоптиците.

Облачно време ще преобладава и в неделя. Синоптиците прогнозират, че в Западна България ще превали, като вятърът там ще се ориентира от северозапад. С него ще започне да нахлува сравнително студен въздух. Дневните температури ще останат високи - до около 20 градуса.

От прогнозата става ясно, че в началото на следващата седмица температурите ще продължат да се понижават. Застудяването ще обхване и източната част на страната. На много места ще превали.