Празничният понеделник ще бъде белязан със значителна облачност над югоизточните райони на страната. В тези региони в ранните сутрешни часове ще има краткотрайни валежи.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България - умерен вятър от изток-североизток, отчитат от Националния институт по метеорология и хидрология.

През деня облачността ще е променлива, като ще е по-често значителна след обяд над югозападната половина от страната и на отделни места там ще превали слаб дъжд.

Ще бъде ветровито, с умерен до силен вятър от изток-североизток. Дневните температури ще се понижат още и максималните ще са между 20° и 25 градуса.

В сутрешните часове по южното крайбрежие все още ще има значителна облачност, като тя ще се разкъса и намалее. На север ще е предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи.

Ще бъде ветровито с умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са между 21 и 24 градуса. Температурата на морската вода ще е между 24 и 25 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

В сутрешните часове по върховете ще е мъгливо. Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд в масивите от Западна България и Родопите ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали. Ще духа умерен до силен североизточен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15 градуса, а на 2000 метра - около 8 градуса.