В североизточните райони и на места в Северозападна България ще има краткотрайни, но на места интензивни валежи.

Това съобщиха от НИМХ.

Над останалата част от страната облачността ще се увеличи, но само на отделни места ще превали. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще е слаб, в Североизточна България - до умерен.

През деня облачността ще е променлива, предимно купеста и купесто-дъждовна. Ще има превалявания, на повече места и с гръмотевици ще са в югозападната половина от страната; има условия и за градушки.

Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. С него температурите ще се понижат и максималните ще са между 25° и 30°, в София - около 25°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен североизточен, по най-високите части до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 13°.

По Черноморието облачността ще е променлива, с краткотрайни валежи на повече места в часовете до обяд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 21°-23°.

Температурата на морската вода е 20°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.