През нощта над по-голямата част от страната ще се изясни и вятърът ще стихне. Минималните температури ще са между 11° и 16°.

Това съобщиха от НИМХ.

През деня ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад, който привечер ще се ориентира от северозапад и ще се усили.

След обяд по преминаването на студен атмосферен фронт ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици, като по-интензивни ще са явленията на места в Северна България, а през нощта срещу вторник и в източните райони. Максималните температури ще са между 26° и 31°.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен запад-югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра около 21°, на 2000 метра - около 14°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Привечер облачността ще се увеличи и през нощта срещу вторник на много места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен източен вятър. Максимални температури на въздуха: 23-26°. Температурата на морската вода е 22-23°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.