Предимно ясно и почти тихо ще бъде времето през нощта над по-голямата част от страната. Това прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Видимостта около водните басейни в сутрешните часове е намалена. Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, като на места по високите полета в Западна България ще се образуват слани. През деня ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен вятър от запад-северозапад. Ще се затопли и максималните температури ще са между 11 и 16 градуса, прогнозират още синоптиците.

За София очакваните минимални температури са около 0 градуса, а максималните - 12 градуса. В неделя минималните температури ще са по-високи, като за София ще са 5 градуса, а максималните - 10 градуса. Предимно слънчево ще бъде и във втория почивен ден. 

Синоптиците прогнозират, че през ноември се очаква средната температура да е около и над нормата. Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която за по-голямата част от страната е между 40 и 70 л/кв. м. В южните и планинските райони - между 60 и 90 л/кв. метър.

Според прогнозата най-ниските температури през месеца ще са между минус 5 и 0 градуса, а най-високите - между 15 и 20 градуса.

Ноември ще започне със студено време, но към 3-ти температурите ще се повишат. Ще се понижат отново в края на десетдневието, когато от север ще нахлуе студен въздух.

През второто десетдневие ни очаква променливо време.

От НИМХ прогнозират, че през повечето дни от третото десетдневие температурите ще са близки и дори малко по-високи от обичайните. Превалявания и относително понижение на температурите се очакват около 23-ти, 26-ти и в края на месеца.