Опасно студеното време ще продължи. Това предупреждават синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. За днес, 22 януари, е обявен жълт предупредителен код за по-голямата част от страната.

От сайта на НИМХ е видно, че кодът е в сила за 17 области. Това са Кюстендил, Перник, София, София област, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра и Добрич.

Синоптиците прогнозират, че на места в Североизточна България ще превали слаб сняг.

Минималните температури в повечето места ще са между минус 15 и минус 10 градуса, а в югоизточните райони и по Черноморието минус 8 - минус 3 градуса.

Прогнозираните максимални температури ще са между минус 6 и минус 1 градуса, а на места в Горнотракийската низина, където няма снежна покривка, до 1-2 градуса над нулата.

От минус 1 до 3 градуса ще са максималните температури по Черноморието. Там ще бъде предимно слънчево.

Студено ще се задържи и през почивните дни, като на места в Северна България и високите котловинни полета на Западна България минималните температури ще са ниски. Те ще са около минус 15, в отделни райони до минус 20 градуса.

Дневните температури също ще са отрицателни, като най-ниски ще са по поречието на Дунав.

Слаб сняг се очаква да превали в понеделник вечерта и през нощта срещу вторник. Температурите ще започнат да се повишават.