Пореден топъл есенен ден ни очаква днес. Това съобщават от НИМХ. Предимно облачно ще е над крайните северозападни райони и Рило-Родопската област, като там ще има превалявания от дъжд. . На отделни места там е възможно да прегърми. 

В източната половина на страната се очаква до силен южен вятър. Над Странджа-Сакар и Източна Стара планина ще има временни разкъсвания на облачността и повече слънце. 

Минималните температури ще са предимно между 7° и 12°. Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса. По-ниски ще са те в северозападната половина от страната.

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за ноември.

През почивните дни ще има променлива облачност, отново по-топло и с повече слънце на изток, където вятърът ще се задържи от юг, а в западните и южните райони на места ще превали дъжд, с по-голяма вероятност в неделя. Дневните температури ще са с градус-два по-ниски.

В понеделник южният пренос временно ще отслабне и температурите още малко ще се понижат. Минималните ще бъдат между 4° и 9°, в югоизточните райони и по Черноморието до 12°-13°, а дневните - между 17° и 22°. Облачността ще бъде предимно висока и средна.