Топло и дъждовно ще бъде времето и днес. Това съобщават от НИМХ. В Западна България отново ще има условия за бури.

В Западна България ще има краткотрайни валежи. Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса.

Над западната половина от страната ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевични бури. На отделни места валежите ще са интензивни и със значителни количества.

Над Източна България през нощта ще бъде предимно слънчево. Ще продължи да духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°, по-ниски в северозападните райони: 23-26°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 27-30°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Над източните масиви ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 23°, на 2000 метра - около 15°.

През нощта срещу понеделник явленията ще затихват, облачността ще се разкъсва. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб до умерен и с него ще прониква хладен въздух.

В понеделник ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над Западна България, там само на отделни места е възможно да превали за кратко. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 30° и 35°. Във вторник и сряда времето ще бъде предимно слънчево и температурите ще се повишат.

Припомняме, че вчера дъждовете в западната половина на страната бяха обилни, придружени на места с градушки и причиниха проблеми.