През нощта валежите в по-голямата част от страната временно ще спрат, но в Североизточна България до сутринта все още ще превалява, като с понижението на температурите дъждът ще преминава в сняг; остават и условията за поледици.

Това съобщават от НИМХ.

Преобладаващите минимални температури ще са от минус 1° до 4°. След временното разкъсване на облачността над югозападните райони тя отново започна да се увеличава и още от сутринта от югозапад ще започнат нови валежи, които до вечерта ще обхванат и източните райони.

В по-голямата част от Северна България и в планинските райони ще вали сняг, в Южна България и по Черноморието - дъжд. Вятърът ще бъде от изток-североизток, слаб до умерен. Дневните температури остават в широки граници: от около 0° в Северозападна България до около 10° в югоизточните райони.

Над планините, след временното спиране на валежите и разкъсване на облачността, още сутринта от югозапад ще завали сняг, под 1000 метра - дъжд и сняг. Отново интензивни ще са валежите в много райони, на отделни места в Рило-Родопската област, надхвърлящи 50 л/кв.м. Ще духа силен вятър от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра - около минус 2°.

Над Черноморието ще е облачно. В сутрешните часове валежи от дъжд ще има главно по Северното Черноморие. По-късно през деня валежите временно ще спрат, но вечерта и през нощта срещу петък отново ще завали, предимно слаб дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 7°-10°. Температурата на морската вода е 6°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.