На 28 ноември 2022 г. ще има значителни валежи от дъжд и сняг в 11 области от Централна и Източна България. Това съобщиха от НИМХ.

За тези 11 области е издаден жълт код. 

На много места в страната ще има валежи от дъжд, в Предбалкана и високите западни полета - от сняг, на места там ще се образува тънка снежна покривка. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, по Черноморието до 7°-8°, в София - около 0°.

През деня времето ще се задържи облачно. Валежите в Западна България ще спрат, а в Централна и Източна ще се усилят и на места ще са значителни. В Предбалкана ще вали сняг. В Лудогорието и Източните Родопи валежите ще са от дъжд и сняг. Ще духа до умерен, в източните райони до силен североизточен вятър, с който ще продължи да нахлува студен въздух. Към 14 часа температурите ще бъдат между 3° и 8°, в крайните югозападни райони и по Черноморието до 10°-11°.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 5°.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи, значителни на юг от Бургас. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е 13°-15°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.