За събота е издаден жълт код за интензивни валежи в 4 области. Това са Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас.

В Западна България ще има валежи от дъжд, на места в планинските райони - от сняг, но още преди обяд ще спрат и след обяд облачността ще се разкъсва и намалява.

Над останалата част от страната валежите ще са от дъжд, значителни в югоизточните райони, където на отделни места ще има и гръмотевична дейност. До вечерта и на изток валежите ще спрат. През нощта в Дунавската равнина все още ще духа до умерен западен вятър.

В събота вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде слаб, в Източна България - умерен. Минималните температури ще са между 2° и 7°, а дневните ще се понижат и максималните ще са предимно между 4 и 9°.

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд, значителни по южното крайбрежие, където на отделни места е възможно и да прегърми. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 7° - 9°. Температурата на морската вода е 12° - 13°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Над планините облачността ще е значителна и на много места преди обяд ще има валежи от сняг, под около 1700 метра - от дъжд. След обяд валежите ще спират, а над масивите от западна България и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части - силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.