През следващото денонощие ще бъде облачно и с прекъсвания ще вали дъжд.

По-значителни количества валеж се очакват в Северозападна България, както и в крайните южни райони на страната вечерта на места ще прегърми.

Жълт код за опасни климатични явления е обявен в 6 области от страната. Това са Видин, Монтана, Благоевград, Смолян, Кърджали и Хасково.

Във Видин и Монтана се очакват обилни валежи, в Благоевград и Смолян – обилни валежи и гръмотевици, а в Кърджали и Хасково освен обилния дъжд се очаква и силен вятър.

Вятърът през деня ще е от югоизток, ще е до умерен, но в Източна България и южните райони ще е с поривист характер и на моменти ще е силен. В северозападните и североизточните райони, както и по морския бряг дневните температури ще са по-ниски - между 6° и 11°, докато в останалата, по-голяма част от страната, ще са между 12° и 17°, на места в Горнотракийската низина и централната част на Предбалкана и до 20°. Минимални температури - между 4° и 9°.

Над Черноморието ще е предимно облачно и главно в часовете преди обяд ще вали дъжд. Ще духа умерен и временно силен изток-югоизточен вятър.

Максималните температури ще са 9-11°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.