Жълт код за лошо време, порои, гръмотевици и бурен вятър е издаден за областите - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Пазарджик, Пловдив, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас и Варна.

За това предупредиха от НИМХ.

Днес северозападният вятър ще се усили и с него в страната ще започне да нахлува студен въздух. На много места ще има валежи, но още сутринта от северозапад ще започнат да спират, а облачността да се разкъсва и намалява. В Източна и Южна България, където валежите ще са почти през целия ден, ще има и гръмотевици. Условията за градушки остават. Максималните температури ще бъдат между 11° и 16°.

В планините ще духа умерен до силен запад-северозападен вятър. Ще има значителна облачност и валежи от дъжд, над 1500 метра от сняг, но с понижението на температурите през деня тази граница ще се снижи. До края на деня валежите в повечето райони ще спрат, с изключение на Родопите, а облачността ще се разкъса. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - минус 2°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи, които по-късно през деня по северното, а до полунощ и по южното крайбрежие ще спрат. Ще има и гръмотевици. В часовете преди обяд все още ще духа юг-югоизточен вятър, който постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и след обяд ще се усили. Максималните температури ще са между 12° и 15°. Температурата на морската вода е 9° - 10°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.