Жълт код за проливни валежи е издаден за областите Монтана, Враца, Плевен, Ловеч и София - област.

Това съобщиха от НИМХ.

Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. През деня ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в северозападната половина на страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.

Има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад и с него затоплянето ще продължи. Максималните температури ще са предимно между 28° и 33°, София - 28°.

В планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в масивите в западната половина на страната, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 14°.

По Черноморието ще е предимно слънчево, след обяд с купеста облачност, но без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Максималните температури ще са от около 24° по Северното Черноморие до 31° по Южното. Температурата на морската вода е 18°-20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, по най-северното крайбрежие - 3 бала.