В 15 области на страната за утре, 7 юли, е обявен жълт код за силен вятър. Това е видно от картата на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Кодът е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, София, София област, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Стара Загора, Хасково и Кърджали. Ще духа силен вятър със средна скорост 14 - 15 м/сек. с пориви до 20 м/сек.

Синоптиците прогнозират, че с усилване на вятъра през следващото денонощие през страната ще премине студент атмосферен фронт. На отделни места в Източна България и планините в Югозападна ще превали краткотраен дъжд. В някои райони и ще прегърми.

Дневните температури ще се понижат слабо, като максималните ще са между 26 и 31 градуса. В София ще са около 25-26 градуса.

Облачността по Черноморието временно ще се увеличи и на много места се очакват превалявания и прегърмявания. По Северното крайбрежие валежите ще са по-значителни. Максималните температури ще са около 26-28 градуса. Температурата на морската вода – 25-26 градуса, а вълнението на морето 2-3 бала.