Жълт код за ниски температури е обявен за цялата страна за днес, 9 януари. Това е видно от карта на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Облачността над страната днес ще е значителна. На места ще има слаби превалявания от сняг, като те ще са главно в югозападната половина на страната, прогнозират синоптиците.

Според прогнозата вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток.

Метеоролозите прогнозират, че времето ще остане студено, като максималните температури ще са предимно между минус 13 и минус 8 градуса.

За София максималните температури ще са между минус 13 и минус 10.

Нова телевизия съобщи, че макар и много студено тази нощ температурите са били доста по-високи от предходните дни.

В Добрич тази нощ е измерена най-ниската температура. Там са измерени минус 15 градуса.

В Кюстендил, където вчера беше измерена най-ниската температура от минус 26 градуса, тази нощ термометрите са показали минус 14.

Първоначално за днес беше обявен оранжев код за четири области - София град, София област, Перник и Кюстендил, но тази сутрин той отпадна.

Във вторник ще остане студено и предимно облачно. Вятърът ще е слаб. Минималните температури ще са предимно между минус 10° и минус 15°, в отделни райони, при стихване на вятъра и разкъсване на облачността, и около и под минус 20°. Максималните ще са между минус 10 и минус 5 градуса.