За 2 октомври 2021 г. НИМХ издава предупреждение от първа степен (жълт код) за вълнение на морето, достигащо 4 бала.

Днес сутринта в западната половина от страната температурите ще са ниски и на места в котловините има условия за образуване на слана.

Това съобщиха от НИМХ. 

През деня над Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево. На изток облачността ще е значителна, ниска слоеста, но до вечерта временно ще се разкъса и ще намалее. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток. Максималните температури ще са между 16° и 21°.

Над планините ще бъде преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но ще остане без валежи. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 6°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, ниска слоеста, а на места в сутрешните часове ще бъде и мъгливо. Преди обяд видимостта ще се подобри, а до вечерта и облачността временно ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 17-19°. Температурата на морската вода е 19-21°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.