121 държави са поискали помощ от Южна Корея с предоставяне на тестове за коронавирус, обяви представител на външното министерство на страната, цитиран от "Ройтерс".

Южна Корея регистрира нови 101 случая на COVID-19

Южна Корея регистрира нови 101 случая на COVID-19

Сеул взема мерки

Програмата за масово провеждане на тестове в Южна Корея, подкрепяна с интензивно следене на контактите, е хвалена от държавите по света, тъй като помага за забавяне разпространението на коронавируса в страната. Република Корея беше втората държава в света с най-много случаи след Китай в началото на епидемията.

Южнокорейският представител съобщи, че са получили молби от различни държави. Той уточни, че 121 държави са се обърнали за помощ към Република Корея.

Азиатската държава е сформирала екип за установяване как може да помогне на страните, дали с износ на тестове, или друга хуманитарна помощ, поясни представителят. Той не спомена страните, но производители на тестове в Южна Корея доставят на САЩ и Италия.

Премиерът Бойко Борисов коментира преди няколко дни, че иска да купят тестове от Южна Корея.

Една година затвор или глоба за нарушаване на карантината в Южна Корея

Една година затвор или глоба за нарушаване на карантината в Южна Корея

Всеки, който наруши правилата за карантина в Южна Корея, го грози 1 г. затвор или глоба от 8200 щатски долара

В Южна Корея има близо 10 000 заразени с коронавирус, а 165 души са починали, повече от 5500 души са се възстановили. 

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 754 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 36 000. Регистрирани са случаи в 202 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 877 000 случая и повече от 43 000 починали в 180 държави, възстановили са се повече от 185 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".