13 души са задържани във връзка с разследването на убийството на руския посланик в Турция Андрей Карлов, съобщават руски медии.

Убиха руския посланик в Анкара при нападение

Убиха руския посланик в Анкара при нападение

Външното министерство на Русия потвърди, че посланикът е починал

Арестите са извършени в провинциите Анкара, Измир и Айдън, информира турският телевизионен канал NTV, позовавайки се на полицията.

По-рано беше съобщено, че са задържани шестима роднини на извършителя Мевлют Алтънташ.

Припомняме, Карлов беше убит по време на фотоизложба в Анкара от 22-годишния полицейски служител. Руското външно министерство определи нападението за терористична атака. Властите в Анкара смятат, че Алтънташ е свързан с движението на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, който живее в изгнание в САЩ.

В същото време стана ясно, че руският президент Владимир Путин ще присъства на погребението на Карлов в четвъртък. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков поясни, че руският лидер ще отложи ежегодната голяма пресконференция за 23 декември, петък.

Междувременно долната камара на руския парламент призова за засилване на мерките за охрана на руските дипломати по света, информира АП.

Държавната дума гласува резолюция, която осъжда убийството на Карлов и призовава властите да предприемат допълнителни мерки за защита на руските дипломати по света.

Разследващи от Турция и Русия продължават да търсят улики за убийството на Карлов.