Коронавирусът отне живота на 15 души в Иран, обяви здравното министерство на Ислямската република, цитирано от "Гардиън".

Общо потвърдените случаи са 95.

Първи случай на коронавирус в Южна Италия

Първи случай на коронавирус в Южна Италия

Жена от Бергамо, която е била на почивка с приятели в Сицилия, е с положителна проба за Convid-19. Пациентът, който не е в тежко състояние, е настанен в болница в Палермо

Държавната медия уточни, че трима души са починали в Иран, с което общият им брой достигна 15. Двама от починалите са възрастни жени в провинция Маркази. Другият пациент е починал в северната провинция Алборз.

Уточнява се, че 87-годишна жена със заболявания на сърцето, белия дроб, черния дроб и бъбреците е починал два дни след хоспитализирането й.

Близо хиляда туристи блокирани в хотел в Тенерифе заради коронавируса

Близо хиляда туристи блокирани в хотел в Тенерифе заради коронавируса

Там е бил установен третият случай на заразата в страната

Другата жертва е 82-годишна жена, която е имала сериозни сърдечни заболявания. Тя е починала ден след хоспитализирането й. Жената е посещавала Кум, където живеят децата й. В Кум е най-голямо огнище на коронавирус в Иран.

Към момента са потвърдени 80 289 случая на заболели по света. 2704 са починали, а 27 777 са се възстановили. Днес възстановилите се по света са около 2500 души, а новозаболелите са 719.