Най-малко 21 души са били приети в болница в Солсбъри след отравянето на двойния агент Сергей Скрипал и дъщеря му, предадоха световните информационни агенции. От тях за лечение са останали трима. 

Сред тях е и полицаят, открил в безпомощно състояние на пейка 66-годишния мъж и дъщеря му. Скрипал все още е с опасност за живота, според здравните власти. За дъщеря му прогнозите са по-добри. 

По-рано беше съобщено, че баща и дъщеря са били отровени с "много рядко" нервнопаралитично вещество. 

Великобритания ще отговори по подходящ начин, ако доказателствата покажат, че Москва е организирала атаката срещу двамата. Това предупреди британският премиер Тереза Мей. 

Мей се закани на Русия за отровения агент

Мей се закани на Русия за отровения агент

Ще направим това, което е правилно, ако се докаже, че случаят е поръчан от държава

Британски медии и някои политици спекулират, че Русия вероятно стои зад атаката, докато Москва твърди, че това е поредната антируска пропаганда.

Скрипал преди няколко години бе участник в голямо шпионско дело. Той е осъден в Русия за работа на британското разузнаване МИ-6. По-късно Русия го обмени при размяната с граждани, обвинени в шпионаж, но в полза на Русия. В това число беше и Анна Чапман. След това бившият сътрудник на ГРУ получи убежище във Великобритания.

По информация на вестник The Sun, преди няколко години Скрипал се е обърнал към британската полиция, защото се опасявал за живота си.

За последните няколко години той загуби почти цялото си семейство - в авиокатастрофа загина съпругата му. Загинаха неговият брат и син. Единствено дъщеря му остана жива.