25 души са загинали в Западна Боливия, когато автобусът, в който пътуват, пада повече от 200 метра в клисура. Автобусът се опитвал да изпревари камион, когато се блъска в друг автомобил и пада от скалите, съобщава БиБиСи. 

Високата скорост е вероятната причина за катастрофата. Произшествията по лошо поддържаните пътища на Боливия водят до стотици смъртни случаи всяка година.

 

Сред жертвите има поне две деца, коментира шефът на магистралния патрул Фернандо Рохас. Според съобщенията, някои от пострадалите са в критично състояние в болница.

Рохас обяснява за вестник "Ел Диарио", че шофьорът, който е ранен в катастрофата, е безразсъден и е пренебрегнал знаците по тесния път.

Спасителите са използвали въжета, за да слязат по скалата и да извеждат оцелелите един по един, съобщава АФП. Президентът на страната Ево Моралес призовава шофьорите на автобуси да са по-внимателни.

Всяка година около 1000 души загиват, а 40 000 са ранени при инциденти по пътищата на Боливия, според официални данни, цитирани от информационната агенция "Ефе".

Автобусна катастрофа уби 29 души на о. Мадейра

Автобусна катастрофа уби 29 души на о. Мадейра

Повечето от жертвите са германски граждани