25 моряци са с положителен резултат за коронавирус на борда на американския самолетоносач "Теодор Рузвелт", потвърди представител на ВМС на САЩ пред Си Ен Ен.

Само преди два дни Пентагонът обяви, че трима моряци на борда на самолетоносача са с коронавирус.

ВМС на САЩ очакват още случаи сред екипажа, като представител заяви пред медията, че може да има "десетки" нови случаи. Друг източник отбеляза, че вероятно има много други случаи, но Министерството на отбраната вероятно няма да съобщи колко случая има на самолетоносача, тъй като Китай и Северна Корея могат да си помислят, че корабът е уязвим. 

Вчера САЩ изпревариха Италия и Китай като страната в света с най-много случаи на заболели от коронавирус. Към момента в САЩ има около 86 000 случая и близо 1300 починали. 

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 465 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 21 000. Регистрирани са случаи в 199 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 530 000 случая и над 24 000 починали в 176 държави, възстановили са се около 122 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".