Група от около 30 депутати от Лейбъристката партия обмислят да подкрепят предложението от "Чекърс" на премиера Тереза Мей за напускане на ЕС, съобщава "Сънди таймс", позовавайки се на източници от парламента на Великобритания.

ЕС и Великобритания много близо до споразумение за Брекзит?

ЕС и Великобритания много близо до споразумение за Брекзит?

Това разкриха двама източници пред "Ройтерс"

Източниците поясниха, че тези лейбъристки депутати, които са против организиране на втори референдум, планират да се опълчат на партийния лидер Джереми Корбин, за да предотвратят Брекзит без споразумение.

Мисля, че правителството ще получи достатъчно подкрепа от лейбъристки депутати, които ще подкрепят споразумение с предложение като "Чекърс", особено ако са включени елементи и от митнически съюз, добави един от източниците.

Във вторник министърът за Брекзит Доминик Рааб заяви, че е "уверен", че Лондон ще постигне споразумение с Брюксел "тази есен". Но британското правителство продължава да се подготвя в случай, че не бъде сключено споразумение.

Вчера стана ясно, че най-малко 40 депутати от Консервативната партия на британския премиер Тереза Мей са склонни да гласуват против споразумение за Брекзит, ако Обединеното кралство напуска ЕС "наполовина".