Сирийската мрежа за правата на човека е документирала смъртта на най-малко 286 цивилни, включително четирима души, кадри на медицинска и гражданска защита през януари 2020 година.

Американските военни укрепват базите си в Сирия

Американските военни укрепват базите си в Сирия

Заедно с кюрдите са спрели 4 руски настъпления към петролно находище…

Докладът, публикуван в събота, посочва, че сред документираните смъртни случаи има 73 деца и 30 жени, 111 от които са цивилни, убити от режима, включително 28 деца и 10 жени.

Руските сили наравно убиха 75 цивилни, включително 31 деца и 10 жени.

Освен това трима цивилни бяха убити от "Ислямска държава" (ДАЕШ), един цивилен от опозиционните фракции и четирима други, включително две деца и жена, от Сирийските демократични сили.

Докладът също така отбелязва, че 92-ма цивилни граждани, включително 12 деца и девет жени, са били убити от други страни.

Докладът разкрива също, че сред жертвите е бил един лекар, който е бил убит при атентат. Извършителите обаче не са идентифицирани. В допълнение, три елемента за гражданска защита също бяха убити от режима.

Според доклада, седем души са били убити след изтезания в центровете за задържане на сирийския режим.

В доклада се посочва, че през януари са документирани 11 кланета.

Така шест кланета бяха извършени от сирийските режими, три от руските сили и един от нападение, извършителите на които все още не са идентифицирани.

Турция изпрати още танкове и бронирана техника в Сирия

Турция изпрати още танкове и бронирана техника в Сирия

Телевизията пояснява, че новата колона се състои от няколко десетки единици бронираха техника

В доклада се използва терминът "клане", за да се опише всяко нападение, което води до смъртта на поне пет мирни цивилни наведнъж.

Докладът от 18 страници посочва, че убийствата са извършени главно от силите на режима и милициите, които се борят с него, използвайки широк и систематичен модел. В него се добавя, че процесът на документиране на жертвите, които бяха убити в Сирия, се усложнява след участието на много страни в конфликта в Сирия.

Докладът разчита на непрекъснат процес на наблюдение на инциденти и десетки разнообразни източници, в допълнение към анализа на голям брой снимки и видеоклипове, съобщи сирийската телевизия.