34 служители в Белия дом и други контакти са с коронавирус. Информацията съобщава американската медия ABC News, която се е сдобила с документ, разпространен сред висши представители на Федералната агенция за управление на извънредни ситуации (FEMA).

Отбелязва се, че през последните дни "34 служители в Белия дом и други контакти" са се заразили с коронавируса.

Разкритията подчертават разрастващата се криза в Белия дом и степента на блокираната от представителите на правителството информация за разпространението на вируса. Преди американската медия съобщи, че 24 служители в Белия дом и други контакти са с коронавирус. В документа на FEMA не се пояснява какво се има предвид с "други контакти".

Отбелязва се, че историята не е свързана само с политици, които са хванали вируса. В Белия дом работят стотици служители, които потенциално могат да бъдат изложени на риск от заразяване.

"Блумбърг" съобщи, че топ официален представител по сигурността в Белия дом е тежко болен с коронавирус. Крийд Бейли е хоспитализиран от септември.

Белият дом не съобщава публично за състоянието на Бейли. Той се е заразил преди 26 септември, когато в "Роуз гардън" президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви номинацията на Ейми Барет за съдия от Върховния съд. Десетки случаи на коронавирус са свързвани с това събитие.

Говорител на Белия дом отказа коментар за Бейли. Той ръководи офиса за сигурност в Белия дом, който се занимава с акредитациите за достъп до Белия дом. Бейли работи в тясно сътрудничество със "Сикрет сървис" за прилагането на охранителните мерки в сградата.

В САЩ има 211 834 починали от коронавирус - по 66 смъртни случая на 100 000 американци.