Властите в западна Германия съобщиха, че мъж, който е заразен с коронавируса COVID-19, е в критично състояние и е откаран в специализирана болница в Дюселдорф, а в съседна Австрия запечатаха апартаментен комплекс, където през нощта почина туристка от Италия, с възможна инфекция, съобщава АП.

Министерството на здравеопазването в региона Северен Рейн-Вестфалия заяви, че мъжът за първи път е хоспитализиран в понеделник със сериозна пневмония в град Еркеленц, близо до холандската граница.

Тогава той е диагностициран с новия вирус и изолиран в интензивно отделение, преди да бъде транспортиран до университетската болница в Дюселдорф. Съпругата на мъжа също е изолирана по подозрение, че се е заразила а вируса, след като проявява симптоми.

Германската информационна агенция съобщи, че мъжът е около 40-годишен и е имал предшестващо състояние. Стефан Пуш, който ръководи областната администрация в Хайнсберг, където се намира Еркеленц, заяви в сряда, че училищата и детските градини в района ще останат затворени в сряда. Той призова хората, които проявяват симптоми на заболяване, да останат у дома и да се свържат с лекарите си по телефона.

Първи случай на починал гражданин на Франция от коронавирус

Първи случай на починал гражданин на Франция от коронавирус

Починалият е на 60 г.

Властите в Австрия поставиха под карантина апартаментен комплекс в южния град Бад Клайнкирхайм в сряда, след като 56-годишна жена от Италия почина през нощта. Държавните служители на Каертен заявиха, че се провеждат тестове, за да се установи дали жената от град Фриаул в Северна Италия е имала вируса. Тествани са и други посетители на апартаментния комплекс.

Австрия, Швейцария и Хърватия във вторник съобщиха за първите си случаи на вируса, като всички са свързани с хора, дошли наскоро от Италия.

В знак на нарастващ страх от икономическото въздействие на епидемията, която досега бе главно в Азия, германската авиокомпания Lufthansa заяви, че спира наемането на нов персонал, предлагайки на съществуващите служители неплатен отпуск и разширяване на възможностите за работа на непълно работно време.

Първи случаи на коронавирус в Швейцария и континенталната част на Испания

Първи случаи на коронавирус в Швейцария и континенталната част на Испания

Случаят е в Каталуния

"За да противодейства на икономическото въздействие на коронавируса на ранен етап, Lufthansa прилага няколко мерки за намаляване на разходите", заявиха от авиокомпанията.

Lufthansa, която също притежава швейцарски и австрийски авиолинии, вече преустанови полетите до и от континенталния Китай до 28 март и намали връзките до Хонконг.

"Предвиждат се допълнителни корекции на честотата на полетите към и от Франкфурт, Мюнхен и Цюрих", обяснява компанията и допълва, че "в чисто математически план, 13 самолета на Lufthansa Group в момента са на земята".

В 38 държави по света има коронавирус

В 38 държави по света има коронавирус

В сравнение с вчера в пет държави има първи случаи на коронавирус