Случаите на коронавирус в световен план са се увеличили с повече от 400 000 към петък, предаде "Ройтерс".

Това е рекордно еднодневно увеличение, на фона на новите ограничения за ограничаване на огнищата, които европейски страни въведоха тази седмица.

Европа отчита средно 140 000 случая на ден през последната седмица. Като регион тя отчита повече ежедневни случаи, отколкото Индия, Бразилия и САЩ, взети заедно. От всеки 100 случая, съобщени по света, 34 са от европейски страни, според анализ на "Ройтерс". Понастоящем регионът съобщава за милион нови инфекции на всеки девет дни и отчита 6,3 милиона случая от началото на пандемията.

Латинска Америка е най-засегнатият регион с около 27% от всички случаи на COVID-19, последвани от Азия, Северна Америка и Европа, според анализа на "Ройтерс".

998 нови случая на коронавирус, в столицата - 306

998 нови случая на коронавирус, в столицата - 306

14 жертви, 76 души са в интензивни отделения...

Този месец Индия съобщава за по-малко случаи в сравнение със септември, с 69 000 случая на ден, според анализа на "Ройтерс". Цифрите са спаднали с повече от 20 400 през последните три седмици, с 22% по-малко от предишния си връх.

В Съединените щати, където има най-голям брой случаи и смъртни случаи в света, новите инфекции нарастват по-високо, заедно с най-много хоспитализирани пациенти с COVID-19 от началото на септември.

Русия, която регистрира рекордно ежедневно увеличение на случаите, междувременно даде регулаторно одобрение за втора ваксина.

Други компании срещат трудности с ваксините си.