Официалният брой на починалите от коронавирус във Великобритания достигна до близо 43 000 души, показват новите данни на Националната статистическа служба, цитирани от "Ройтерс".

Починали са най-малко 42 990. В статистиката са включени данните от Шотландия и Северна Ирландия, както и тези от болниците в Англия.

Най-много регистрирани британци на борсата за месец от 1996 г.

Най-много регистрирани британци на борсата за месец от 1996 г.

Общо 856 500 британци са подали документи за получаване на обезщетение за безработица

Цифрите потвърждават статута на Обединеното кралство на най-тежко засегната страна в Европа и повдигат още въпроси около действията на премиера Борис Джонсън в борбата със здравната криза.

Изнесените от Националната статистическа служба данни също показват мрачна картина в медико-социалните домове, които са особено засегнати. До 8 май починалите в домовете на Острова са повече от 10 000.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 4,6 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 312 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет "Джонс Хопкинс" показват над 4,8 млн. случая и повече от 318 000 починали в 188 държави, възстановили са се повече от 1,7 млн. души.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джонс Хопкинс".