Седем души заподозрени в канибализъм се явиха в съда в Южна Африка в четвъртък, съобщава АФП. Един от тях пожела да се признае за виновен, което шокира страната.

Ядосани жители се събраха пред съда в Есткурт, провинция Квазулу-Натал, тъй като случаят беше отложен зо 12 октомври.

Миналия месец петима души бяха арестувани в града и още двама били задържани преди това. "Това е много сложен случай и се провеждат повече разследвания", заяви говорителката на прокуратурата Наташа Рамкисън пред АФП.

Всички задържани са на около 30-годишна възраст. Те са обвинени в убийство, конспирация за извършване на убийство и притежание на човешки части.

Един от обвиняемите обяснил пред съда, че е традиционен лечител. В уебсайта на вестник "Таймс" съобщават, че защитникът Тандека Хадебе е заявил пред съда, че един от мъжете, който не е бил идентифициран, възнамерява да се признае за виновен.

Обвиняемите се оплакват пред съда, че са били физически нападнати, докато са били задържани.

В Русия семейство канибали смразиха от ужас, изяли към 30 души

В Русия семейство канибали смразиха от ужас, изяли към 30 души

Слава Богу, вече са арестувани

Първият заподозрян бе арестуван на 18 август, след като сам се предал на полицията, докато носил торбичка с човешки крак и ръка. Той обяснил на властите, че е "уморен да яде човешка плът".

Думите му предизвикали полицията да претърси дома му. В къщата били намерени още части от човешкото тяло. Всички заподозрени са се отказали от правото си да подадат молба за освобождаване от отговорност.

Протестиращите пред сградата на съда негодуват и искат справедливост. "Те трябва да гният в затвора, нашите деца сега се страхуват да ходят на училище", каза пред медии един от протестиращите.

Южна Африка няма пряк закон срещу канибализма, но обезобразяването на труп и държането на човешка тъкан е престъпление в страната.