Палестинец е проникнал в елитно религиозно училище „Мерказ ха-Рав" в Йерусалим. След това е открил огън и е застрелял 7 души.

Терористът е изстрелял повече от 600 патрона в рамките на около 10 минути.

Нападателят е 20-годишен палестинец, работел като шофьор към училището
                     Още... 

Той е открил хаотична стрелба в библиотеката
Нападателят е продължил стрелбата, докато сам не е бил убит от израелски офицер. Той живеел в съседство и се е притекъл на помощ след като чул шума.

Сериозно ранените са 10, един от студенитте е починал малко по-късно от раните си. Още двама са в критично състояние.

В училището са се били събрали студенти, за отбелязването на празника Пурим. По свидетелства на очевидци в началото студентите решили, че шумът е от празнични фойерверки.

Всички са били евакуирани от сградата, заради опасения от последващи атентати.

В района на училището има засилено полицейско присъствие. Полицията е открила автомобила, с който атентаторът, жител на Източен Йеруаслим, и пристигнал при училището.
Полицията е направила обиск на жилището му и е задържала членове на неговото семейство за изясняване на обстоятелствата.

Отговорност за атентата пое групировката "Освободители на Галилея"

Това е най-кървавият атентат от години в Свещения град. Все още няма официално изявление от страна на израелските власти за това какъв ще бъде отговорът на нападението.

Атаката идва ден, след като Кондолиза Райс призова палестинския президент Махмуд Аббас да бъдат възобновени прекъснатите преговори за мир с Израел.

Съветът за сигурност осъди рядзко атентата, но не успя да гласува резолюция по въпроса. Гласуването бе спряно от Либия, която е непостоянен член на съвета.

В ивицата Газа информацията на атентата бе посрещната с бурни овации. Независимо от късния час в Газа палестинци излязоха по улиците и със свирене на клаксоните се поздравяваха взаимно.

От друга страна президентът на Палестинската автономия Махмуд Абас, който е и страна в мирните преговори, осъди атентата.

Тази сутрин е свикано съвещание на ръководителите на силовите ведомства в Израел, в което ще вземат участие и министърът на отбраната Ехуд Барак и министърът на вътрешната сигурност Ави Дихтер.