В Германия се проведе мащабна акция срещу трафика на хора, обявиха от полицията, цитирана от "Ройтерс".

Около 800 полицаи претърсиха имоти в Северна Германия в понеделник вечерта и вторник сутринта. Задържани са трима мъже, които са от банда за трафик на хора. Те са свързани с крайнодясно радикално движение.

В акцията са участвали и служители на специалните сили. Иззето е голямо количество злато, пари, фалшиви документи и компютри от апартаменти и офиси в Хамбург, Бремен и провинциите Долна Саксония и Саксония-Анхалт. Те са открили най-малко 35 чужденци, които нелегално пребивават в Германия.

В съобщение на полицията се казва, че са арестувани двама германци и един руснак за трафик на граждани на Молдова, които нелегално са наемани на работа като охранители и в други сектори.

Полицията вярва, че бандата е свързана с движение "Граждани на райха" - крайнодясна групировка, която не признава днешна Германия за легитимна държава.

Членове на организацията вярват, че Нацистка Германия все още съществува, въпреки разгрома й през Втората световна война. Разузнаването смята, че в движението членуват няколко хиляди души.