Президентът на Франция Никола Саркози е имал връзка със съпругата на един от сегашните членове на правителството преди четири години, твърди в. "Таймс".

По това време той е изпълнявал длъжността на министър на вътрешните работи.

Разкритието е направено от бившия шеф на френското разузнаване Ив Бертран, който е изпълнявал длъжността си до 2004 г .

С копие от записките му се е сдобило новинарското списание "Льо Поан".

Скандалното разкритие е само едно от многото злепоставящи тайни, направени от Бертран. Службата дълги години е изпълнявала ролята на политически инструмент за френските управници.

Дневниците на Бертран, изпълнени с истории за наркотици, извънбрачен секс, изнудване и корупция сред френски лидери, са били иззети неотдавна от съдии за разследване.

Според непотвърдена информация, тогавашната съпруга на Саркози, Сесилия била осведомена от разузнаването за тайната афера на съпруга си.

В записките си Бертаран пише, че по време на брака си Саркози е бил истинско „парти животно".

Според сп. Поан сведенията изглежда потвърждават предположението, че след 2002 г. разузнаването е работило за президента Жак Ширак в опит да злепостави Никола Саркози, когато той поема Съюза за народно движение и се кандидатира за президент.

След победата си на изборите, Саркози разпуска полицейската шпионска служба.

В дневника си, Бертран, 63, е записал и интимни детайли от личния живот на Лионел Жоспен, опонент на Ширак на президентските избори през 2002 г.

Френското списание Поан, което се сдобило с цензурирано копие, пише, че записките са ужасяващо пътуване в тайните на Републиката.