Полицията в Солун се намеси, за да удържи около 400 протестиращи антиваксъри във втория по големина град в Гърция, съобщава "Грийк сити таймс".

Филмов фестивал взе неочакван обрат в неделя вечерта, когато антиваксъри се появиха пред театър, където бе на път да започне церемония по награждаване и крещяха нецензурни думи към пристигащите киномани и персонала на фестивала.

Накрая си тръгнаха, след като хвърлиха листовки. Всички киномани и служители на фестивала носеха маски и трябваше да представят или сертификат за ваксинация, или доказателство за възстановяване от COVID-19 в рамките на шест месеца преди тяхното присъствие.

Гърция преживява нова коронавирус вълна с ежедневни инфекции на рекордни нива. Както смъртните случаи, така и броят на хората, поставени на респиратори , се увеличават, оказвайки натиск върху здравната система за втори път тази година.

От началото на пандемията има 831 874 потвърдени случая на коронавирус в страната с около 10,7 милиона души. Само през последната седмица имаше 44 970 случая на вирус и 471 смъртни случая, свързани с COVID-19.

Около 6,5 милиона души в Гърция са напълно ваксинирани и скорошният скок на случаите доведе до скок в резервациите за първа доза от ваксините.

Но остава твърдо ядро ​​от скептици и категорични отхвърлящи, като много от тях вярват конспиративни теории за ваксините. Протести срещу ваксинацията в Солун постоянно са по-големи от подобни в столицата Атина.

Глоба от €50 000 за частно парти в Солун

Глоба от €50 000 за частно парти в Солун

Строги мерки в Гърция