Бойни самолети отново бомбардираха контролирани от бунтовниците райони в сирийския град Алепо. Жители предупредиха, че се увеличава недостигът на храна и лекарства, съобщава „Франс прес”.

Кореспондент на агенцията в града отбеляза, че при вълна от въздушни удари са поразени източни райони на града тази сутрин, предимно кварталите Ал Машдад и Сайф ал Давла.

Жертвите на бомбардировките в Алепо вече са над 200

Жертвите на бомбардировките в Алепо вече са над 200

Десетки жени и деца са убити...

Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщи, че при „десетки атаки” са бомбардирани квартали в Източно Алепо след полунощ. Най-малко двама цивилни са загинали, а много са ранени.

Вече четвърти ден се извършват интензивни въздушни атаки по града, откакто сирийското правителство предприе настъпление за връщане на града след провалилото се примирие, сключено между Русия и САЩ.

ООН се събира за Алепо

ООН се събира за Алепо

Саудитска Арабия и Катар се опитват

От центъра поясниха, че най-малко 128 души, почти всички са цивилни, са убити при сирийски и руски удари в Източно Алепо от четвъртък вечерта. Сред загиналите има 20 деца и 9 жени. 

Източник от здравеопазването в Алепо заяви, че болниците не могат да смогнат с големия брой пострадали, тъй като доставките са изчерпани.

От началото на септември сирийските правителствени войски са обградили града. Цената на комат хляб е скочила от 350 сирийски лири на 500 сирийски лири (1 долар), отбелязва кореспондентът на „Франс прес”, допълвайки, че все по-трудно се намира храна.

Вчера се проведе извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН за Сирия. Великобритания, Франция и САЩ призоваха Русия да изостави сирийския си съюзник.

Саманта Пауър: Действията на Русия в Сирия са варварство

Саманта Пауър: Действията на Русия в Сирия са варварство

На извънредно заседание на Съвета за сигурност...

Междувременно външният министър на Сирия Уалид ал Муалем заяви, че все още споразумението за спиране на огъня не е мъртво, цитиран от АП.

По думите му администрацията е готова да вземе участие в единно правителство.

Пред телевизия Mayadeen TV той обвини САЩ, Великобритания и Франция, че са организирали среща на Съвета за сигурност, за да подкрепят „терористи” в Сирия. Но той подчерта, че комуникацията между държавния секретар на САЩ Джон Кери и руския външен министър Сергей Лавров „не е мъртва”.

Муалем потвърди, че Дамаск ще подкрепи референдум за нова конституция след провеждането на парламентарни избори и формиране на единно правителство.