Да се избегне вариант за Брекзит без споразумение. За това призова британските партии и политици министърът на труда и пенсиите Амбър Ръд в позиция, публикувана в "Daily Mail".

Известен поддръжник на оставането на Кралството в ЕС, Ръд настоява, че сега е важно всички да се концентрират върху това, което е най-добро за страната в момента.

Не е време за обвинения, обръща се тя към всички критици на политиката на премиера Тереза Мей, които я обвиняват в слабост или предателство.

Според министъра, такава политика не е слабост. Търси се най-доброто решение, напомни тя.

Най-лошият сценарий, настоява Ръд, е вариантът без споразумение. Не трябва да се слушат онези гласове, които биха ни довели до това.

Ръд предупреждава, че британският бизнес ще изпита смущения. Тя откроява производителите на коли, авиокомпаниите, превозвачите и търговците като най-засегнати от "развода" без споразумение.

Всички сме съгласни, че това не трябва да се допуска, пише тя.

Предстои гласуване на споразумението за Брекзит и се очаква то да не бъде одобрено от британските депутати.

Припомняме, че последните седмици бяха особено драматични за Мей, след като гласуването бе отложено, Брюксел отсече, че предоговаряне няма да има, а премиерът оцеля след вота на недоверие, поискан от консерватори, но загуби мнозинството.

Мей: Преговорите с ЕС за Брекзит продължават

Мей: Преговорите с ЕС за Брекзит продължават

ЕС иска споразумение за Брекзит, което ще бъде одобрено от парламента в Лондон

Премиерът на Великобритания Тереза Мей обяви вчера, че на базата на разговорите с европейските лидери е установила, че ЕС иска споразумение за Брекзит, което ще бъде одобрено от парламента в Лондон.

Мей подчерта, че през "следващите дни" ще продължат преговорите с ЕС, отричайки информация, че евролидерите отказват да й предоставят уверения за плана за Брекзит и конкретно за защитния механизъм за избягване на "твърда" граница между Северна Ирландия и Ирландия.

"Намерението на ЕС е никога да не се използва защитният механизъм, ако трябва да се прибегне до него, трябва да бъде временно", изтъкна министър-председателят.

"Имаме най-ясната декларация от ЕС до момента, че защитният механизъм ще бъде използван само временно и те искат бързо да се преговаря за търговско споразумение", обясни Мей.