Трима американски войници са ранени по време на военно учение, което се провежда в Адази, Латвия. Това бе обявено от ръководителя на връзки с обществеността на Министерството на отбраната на Латвия Каспарс Галкинс, съобщават ТАСС.

Ранените са били откарани в болница в Рига. След преглед, двама от тях се завръщат в базата, а един е оставен в болницата за по-нататъшно лечение.

Подразделението на американската армия е в Латвия от април 2014 година. Те изпълняват задълженията си в рамките на мисията на "Атлантическа решителност", която е част подобряването на източната граница на НАТО.

Лидерите на алианса се срещнаха във Варшава през юли миналата година и взеха решение за разполагането на четири батальона в балтийските страни и в Полша от началото на 2017.

Броят на военните от НАТО в Латвия ще наброява хиляда души. Това са военни от Албания, Испания, Италия, Полша и Словения, както и от Канада.

Канадските военни трябва да пристигнат в Латвия през май тази година, очаква се батальона да е напълно формиран през юли и август.