Анти-Брекзит петицията е проверявана за чуждо влияние. Това съобщи премиерът на Великобритания Тереза Мей по време на блиц контрол в Камарата на общините, съобщават британски медии.

Повече от 5 млн. души искат отмяна на Брекзит.

Документи на ЕС: Брекзит може да бъде отложен до 31 март 2020 г.

Документи на ЕС: Брекзит може да бъде отложен до 31 март 2020 г.

Ако Лондон поиска по-голяма отсрочка

Петицията, призоваваща правителството на Великобритания да отмени Брекзит и да остане в ЕС, редовно е проверявана за манипулация от чужди сили, отговори тя на безпокойството на консервативен депутат, който предупреждава, че британската "демокрация е под заплаха" заради възможно чуждо влияние в онлайн петицията. Мей увери, че се провеждат редовни проверки.

Премиерът повтори, че сделката за Брекзит е в съответствие с резултатите от референдума през 2016 г. По думите й, ако депутатите одобрят споразумението, правителството може да "гарантира", че ще изпълни волята на народа. Тя отново потвърди, че споразумението прекратява плащанията на Обединеното кралство към ЕС, премахва юрисдикцията на еврозаконите, имиграционната политика и други общи политики. Другите варианти носят риск от несигурност и никога няма да доведат до Брекзит, предупреди тя.

Туск: Не можем да предадем мнозинството, което иска Великобритания в ЕС

Туск: Не можем да предадем мнозинството, което иска Великобритания в ЕС

ЕС трябва да е готов за по-голямо отлагане на Брекзит

Запитана от лидера на лейбъристите Джереми Корбин защо не настоява за митнически съюз с ЕС, което според него би подобрило шансовете за ратифициране на споразумението, премиерът отговори, че вече е договорила ползите на митническия съюз за Великобритания и политика на свободна търговия. "Искаме да договорим наша търговия в наш интерес", заключи Мей.