Арменска партия напусна управляващата коалиция, предаде "Ройтерс". 

Става въпрос за партия "Дашнакцутюн", която спечели около 7% на последните избори и има 7 депутати в 105-местния парламент.

Тя обяви, че излиза от коалицията с управляващата Републиканска партия след последните събития в страната. 

Според изявлението, трябва да бъде избран премиер, който се радва на подкрепата на избирателите. Той трябва да реши вътрешнополитическата криза и да подготви предсрочните парламентарни избори. 

Междувременно, масовите демонстрации продължиха и днес, след като по-рано премиерът Серж Саркисян обяви, че подава оставка. 

Протестите в Армения не спират, премиерът предложи предсрочни избори

Протестите в Армения не спират, премиерът предложи предсрочни избори

Няколко хиляди протестиращи участват в демонстрация

Карен Карапетян, временно изпълняващ длъжността министър-председател на Армения, предложи предсрочни парламентарни избори за прекратяване на политическата криза, обхванала страната през последните 2 седмици. 

Серж Саркисян, който в продължение на десетилетия беше президент на Армения, подаде оставка като премиер в понеделник, за да успокои протестиращите, които обвиняват Саркисян, че е манипулирал конституцията, за да окупира властта.

Никол Пашинян, арменският опозиционен лидер, който ръководи протестите, довели до оставката на Саркисян, днес призова поддръжниците си да продължат протестите. Пашинян е готов да бъде премиер на страната. Той се закани да продължи да оказва натиск над управляващия елит, докато не се съгласи на реални промени.