Управляващата Републиканска партия в Армения реши да оттегли своя кандидат за поста министър-председател. Това решение е било взето след консултации с изпълняващия длъжността премиер Карен Карапетян, бившия президент Серж Саркисян и заместник-председателя на арменския парламент Едуард Шармазанов в събота, предаде РИА "Новости". 

Самият той обяви, че целта на този ход е да се избегнат конфликти.

Това решение беше взето, защото позицията на партията е за укрепване на държавата. Това беше единодушно решение, всички се съгласихме, че това е правилното решение за момента, каза той. 

Временно изпълняващ длъжността премиер на Армения Карен Карапетян по-рано отхвърли предложение на опозиционния лидер Никол Пашинян да проведат разговори, докато антиправителствените протести продължават да разтърсват държавата. 

Опозицията в Армения заплаши да бойкотира изборите
Обновена

Опозицията в Армения заплаши да бойкотира изборите

Действащият премиер смята, че е безполезно участието в "разговори"

Демонстрациите са срещу управляващия елит. Те доведоха до оставката на премиера Серж Саркисян в понеделник, но въпреки това протестите не спират.

Пашинян, който води демонстрациите, заяви по-рано, че се е срещнал с президента на страната Армен Саркисян, за да обсъдят политическо решение. Той заяви, че опозицията вероятно ще бойкотира предсрочните парламентарни избори, ако не поеме премиерския пост през следващата седмица.

На 1 май парламентът ще избере временен премиер. Пашинян подчерта, че е единственият легитимен избор за поста, макар че той не е член на управляващата партия, която има мнозинство в законодателния орган.