Швейцарската полиция съобщи, че до момента няма индикации нападението с хладно оръжие в пътнически влак вчера да е терористичен акт, информира „Франс прес”.

Припомняме, вчера мъж нападна с нож и запалителна течност пътници във влак в Швейцария и рани тежко шестима души. Пострадалите са шестгодишно дете, момче и момиче на по 17 години, 50-годишен мъж и две жени на 34 и на 43 години. Те са откарани в болница. Полицията все още не е успяла да разпита нападателя, защото самият той също е получил изгаряния и е в крайно тежко състояние.

По-късно полицията съобщи, че 34-годишната жена е починала от получените наранявания. От силите на реда разкриха и че нападателят е починал.

"До момента няма индикации това да е терористичен или политически мотивиран акт”, обявиха от регионалната полиция в Санкт Гален.

В същото време стана ясно също, че извършителят има чисто съдебно минало.

Терор във влак в Швейцария

Терор във влак в Швейцария

Терористичен акт е извършен във влак в Швейцария

"Заподозреният е 27-годишен швейцарец. По наши данни не става дума за мигрант. Той не живее в Санкт Гален, а в съседен кантон", каза в ефира на телевизия "Русия 24" Ханспетер Круези, говорител на полицията в кантона Санкт Гален, цитиран от ТАСС.

По думите му заподозреният "няма криминално минало, не е извършвал никакви нарушения нито на наша територия, нито при съседите", добави той. 

Говорителят добави, че силите на реда се надяват обискът в жилището на нападателя да хвърли светлина върху мотивите за престъплението.