Самоубийствено нападение с кола бомба срещу военен тренировъчен лагер във втория по големина йеменски град Аден уби десетки, съобщава „Франс прес”, позовавайки се на информация от силите за сигурност.

Съобщаваше се за 54 убити, но по-късно Sky News Arabia съобщи, че броят на загиналите се е увеличил до 71. Ранените са 98.

Атентаторът е забил колата в събрали се новобранци в лагера в северната част на Аден, като броят на жертвите може да нарасне.

„Службите за сигурност все още изнасят мъртвите и ранените” от мястото, уточнява служител от силите за сигурност.

По-късно отговорност за кървавата баня пое терористичната групировка ДАЕШ ("Ислямска държава"). 

Пристанищният град, който е временен домакин на подкрепяното от Саудитска Арабия правителство на Йемен, беше сцена на вълна от атентати и стрелби, насочени към правителствени служители и силите за сигурност.

Отговорност за нападенията в Аден често поемат терористите от „Ал Кайда” и ДАЕШ, като и двете се възползваха от хаоса в Йемен, за да придобият територии в южните и югоизточните части на страната.  

Повече от 6000 души, повечето цивилни, са били избити в Йемен от март 2015 г. насам, а над от 80% от населението има нужда от хуманитарна помощ, посочват от ООН.