Лидерът на израелската партия "Нашият дом Израел" Авигдор Либерман разкритикува премиера Бенямин Нетаняху за визитата му в Русия дни преди парламентарните избори в еврейската държава. Либерман разкри, че премиерът е бил принуден да чака за среща с президента Владимир Путин, пише "Таймс ъв Израел".

Партията на Бени Ганц се очаква да спечели изборите в Израел, но Нетаняху с шанс за коалиция

Партията на Бени Ганц се очаква да спечели изборите в Израел, но Нетаняху с шанс за коалиция

Но проучването носи добри новини за Нетаняху

"В Русия нищо не е случайно. Всичко там се планира до най-малкия детайл. Когато те държаха премиера на Израел в чакалня близо три часа, това вероятно не е случайно", обяви Либерман на събитие в предградие на Тел Авив.

Срещата на Нетаняху с Путин в Сочи в четвъртък започна три часа по-късно от планираното, тъй като руският лидер е бил на визита в Дагестан.

В Русия нещата не могат да стават случайно, добави Либерман, който е роден в бившата съветска република Молдова.

Нетаняху води кампания за привличане на избиратели от базата на Либерман, а именно рускоговорящи. Визитата на израелския премиер в Русия се тълкува от политолози като част от такива усилия.

Нетаняху: Война с Газа може да стане във всеки момент

Нетаняху: Война с Газа може да стане във всеки момент

Според Нетаняху Путин не бил осъдил намерението му да анексира долината на р. Йордан

"Те не разбраха защо отиде. Посещение като това е чисто предизборно. Няма значение - нито за сигурността, нито за дипломацията. Не мога да разбера защо Израел плаща за това, а не щабът на "Ликуд", попита Либерман.

Според Либерман има "пълно несъответствие" на коментарите на Нетаняху пред Путин, че Израел ще предприеме действия срещу усилията на Иран за военно присъствие в Сирия и съобщението на руския външен министър Сергей Лавров след срещата, че премиерът се е съгласил с Русия за нуждата да се уважава суверенитетът на Сирия.