Австрийското правителство издаде предупреждение за пътуване за своята алпийска провинция Тирол, превръщайки я в "забранена зона", след като здравните власти в региона съобщиха за 293 случая на южноафриканския вариант на Covid-19, съобщава РТ.

"Правителството предупреждава да не се пътува до Тирол, за да предотврати разпространението на южноафриканския вариант и правителството моли всички граждани да ограничат пътуванията до Тирол до тези, които са абсолютно необходими", заяви канцлерът Себастиан Курц.

Правителството на Курц също призовава всички туристи, които са били в алпийската провинция през последните две седмици, да си направят тест Covid-19, но не налага карантини след пътуването по отношение на популярния курортен регион.

Жителите на Тирол също трябва да бъдат тествани, преди да пътуват до друг регион в Австрия, но това няма да бъде задължително.

В понеделник регионалното правителство на Тирол въведе пакет от мерки за намаляване на разпространението на вируса, включително засилено тестване на Covid-19 в ски курортите. Въпреки това, подобно на останалата част от Австрия, магазините в остават отворени.

Според здравни експерти, цитирани от федералното правителство, към неделя в Тирол са открити около 293 случая с южноафриканския вариант.

Австрия хвана в нарушение на COVID-мерките близо 100 чужденци на ски курорт

Австрия хвана в нарушение на COVID-мерките близо 100 чужденци на ски курорт

Наложени са им глоби от над 2000 евро