Френски войници са ударени от превозното средство в предградието на Париж Левалоис-Перет, съобщава Ройтерс.

По първоначални данни ранените са шестима. Двама от тях са в по-тежко състояние, но без опасност за живота.

Военнослужещите са патрулирали в предградието "Левалоа-Пере". Атакувани са били на излизане от казармата на площад "Верден" - около 8.15 часа местно време.

Арестуваха мъж за атаката срещу френски войници

Арестуваха мъж за атаката срещу френски войници

Той е шофирал същия автомобил

Жител в близък жилищен блок, коментира пред репортери, че е видял част от атаката.

"Чух силен шум, шум от изстъргване на метал. Малко след това видях един от тежко ранените да лежи пред превозното средство и още един зад него, който получаваше помощ", коментира свидетеля.

Ранените войници се лекуват във военната болница "Перси" в Кламар, но точното им състояние не се оповестява публично.

Според кмета на предградието Патрик Балкани нападението е било преднамерено. Той заявява, че случилото се е абсолютен акт на агресия.

Нападението е извършено, когато военните са се подготвяла да се качват в микробус, паркиран пред казармата.

Не е ясно колко душа е имало в автомобила, избягал от мястото на престъплението.

Полицията продължава да издирва нападателя (нападателите).

Френската министърка на въоръжените сили Флоранс Парли нарече "подъл акт" нападението, при което бяха ранени шестима военни.

"Тази сутрин към 8 часа автомобил е сгазил военни от операцията "Сантинел", патрулиращи в Льовалоа-Пере. Шестима военни от 35-и пехотен полк са ранени, трима от които по-сериозно, но без опасност за живота.

Извършителят е избягал и в момента е издирван от силите на реда. Води се разследване, за да бъдат установени мотивът и обстоятелствата, при които е действал.

"Флоранс Парли, министър на въоръжените сили, осъди този подъл акт, който по никакъв начин не разколебава решимостта на военните да работят за сигурността на французите", се казва в комюникето на министерството след проведеното спешно заседание на министрите.