Нискотарифната авиокомпания "Уиз Еър" отмени полет от Париж до София, съобщи дипломатическата ни мисия във Франция. Причина за отменения полет е усложнената климатична обстановка в Европа. Полетът е бил отменен вчера.

130 българи станаха заложници на "Райънеър" в Румъния

130 българи станаха заложници на "Райънеър" в Румъния

Българите чакат вече повече от 12 часа без храна и информация за случващото се

Информацията на посолството ни в Париж е, че около 130 пътници се намират на летище Буве, някои от тях са български граждани. Пътниците чакат пренасочване и намиране на други подходящи полети. Посолството ни в Париж е провело разговори с местното представителство на авиокомпанията. Сънародниците ни са получили на електронната си поща предложение с възможностите за придвижване с други полети на авиокомпанията.

"Уиз Еър" е информирало пътниците, че всеки от тях трябва лично да се свърже с представителите на фирмата за анулирани полети на телефоните на авиокомпанията във Франция +33170700852 или в София +35924928367, и да обяви своя избор на полет. Могат да потърсят и представителството на "Уиз Еър" на летище Буве.

Отмениха полети от Рим до София заради лошото време

Отмениха полети от Рим до София заради лошото време

Около 100 българи са засегнати от промяната на полетите

Другата опция пред хората в случай на невъзможност за транспортиране на част от пътниците в рамките на деня, те могат да се настанят в хотела на летището. Блокираните пътници сами трябва да заплатят нощувката си, но от авиокомпанията обещават при представени документи впоследствие да върнат сумите за нощувката.

Всички българи, които искат да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на българското посолство във Франция: +33 1 45 51 85 90, +33 1 45 51 85 90